reede, 3. aprill 2015

Maldiivid

Maldiivid on saareriik India ookeanis. Koosneb 26 atollil asuvast 1192 saarest, millest umbes 200 on asustatud.
Maldiivi saarestik ulatub 850 km pikkuselt põhjast lõunasse kahe rööbitise madalate korallsaarte ahelikuna, saarestiku keskosa laius on 120 km.
http://et.wikipedia.org/wiki/Maldiivid#/media/File:LocationMaldives.png
Maldiivide kliima on pehme, temperatuur on aasta ringi 26–30 ºC. Saarestikul ei esine keeristorme, küll aga on seal novembris vihmaperiood, mida tasub vältida. Heitlik ilm võib kesta detsembrini, siis aga esineb vihma üldiselt vaid pärastlõunati lühikeste hoogudena.
Kõrghooaeg kestab novembrist aprillini, kõige kulukam aeg Maldiividele reisimiseks on jõulud ja aastavahetus. Parimad kuud on jaanuar, veebruar ja märts, mil taevas on sinine ja meri nii tüüne, et sarnaneb klaasiga.
Aprillis on hinnad madalamad, kestab üleminekuperiood kõrghooajalt madalhooajale, mis algab mais. Madalhooajal on ilm ettearvamatum, ent harva nii halb, et segaks puhkamist.

Kuidas kohale jõuda. Alustades algusest. 
Alustasin lennupiletite hinnajälgimist, otsingut. Parima hinna leidsin portaalist, mis koondab kõik teised pakkujad üheks : http://www.momondo.com/ . Otsinguks RIX ( Riia ) - MLE ( Male - Maldiivide lennujaam) . Otselendu ei pakuta. Kiireim võimalik viis märtsis Maldiviidele jõudmiseks oli sõita läbi Moskva. Mommondo kaudu sain parima pakkumise www.airtickets.com . Lennufirmaks Aeroflot. 
Maldiivide rahaühik on rufija . Enamasti seda vaja ei ole, sest turistid saavad tasuda dollarites või hotellis krediitkaardiga. Meie vahetasime 100 dollarit rufijateks Male lennujaamas ja sellest oli rohkem kui küll. Hiljem saab dollariteks tagasi vahetada samas punktis tseki alusel.
18.00 Riga - SVO ( Moskva) - 20.40 Lennukestvus 1 tund 40 min
Ooteaeg 2 tundi 40 minutit. Kulus parasjagu õige terminali leidmisele ja jõudis veel niisamagi ringi vaadata. 
Kui Moskva lennujaamast ei välju pole vene viisa vajalik. 
Ideaalne variant tollis on kui kohe on olemas edasi lennu piletid, mille saime Riia lennujaamast kenasti koos esmaste piletitega.
Pagasi valisin nnädaaks vaid käsipagasi, et mitte aega kulutada pagasi otsimisele või veel enam, mis siis kui sellel aja see ära kaoks. Võib-olla oli see liig paanika, aga väga mugav ja muretu küll, kui vaid välja arvata, et koju tuli jätta kõik vedelikud, mis suuremad kui 100 ml.
Päikesekreemi ja pesuvahendid ostsin Moskva lennujaamast.
PS. Päikesekreem peab ekvaatoril kindlasti olemas 50+ faktoriga!
22.55 SVO (Moskva) - 9.30 MLE (Male Maldiivid) Lennukestvus 8 tundi 35 min.
Hotelli broneerides tuleb jälgida, et kohale jõuab järgmisel päeval.
Aeroflotiga lendasime esmakordselt. Teenindus ja lennuk oli tasemel. Midagi ette heita ei ole. Joogid, õhtusöök ja ka hommikusöök hinnas. Samuti pakutakse lennukis fliise, silmaklappe, kõrvaklappe, et end vastavalt olukorrale võimalikult hästi tunda. Võimalik vaadata filme, kuulata muusikat. Öine lend tundus suht leebe. Sai magada ka.
Hotelli valik
Hotelli otsinguks kasutasin www.booking.com . Kuna eelnevalt olin lugenud pakkumist reisidiilidest, kus pakuti hotelli Maafushi saarel läksin ka ise selle saare hotelle vaatama. 
Hotelli valikul sai otsustavaks see, et tahtsime minna mugavaiamat teed. Et ei peaks iga õhtu mõtlema, kust ja mishinnaga süüa saab ja et asi ikka eelarves ka püsiks. 
Valisime hotelli milles sai valida FB ( Full board ehk hommiku, lõuna ja õhtusöök hinnas) . 
NB! Hotelli hindasid vaadates tuleb jälgida tärniga rida , hinnale lisandub turismimaks ja hotelli maks ja võib lisanduda ka transpordi maks, juhul kui soovid, et hotell organiseerib transpordi lennujaamast hotelli ja tagasi, aga need on osadel hotellidel ülemõistuse kõrged)
Meie valikuks osutus siis tagasihoidlik 10 toaga hotell http://islandcottagemaldives.com/ . Tegemist ongi tagssihoidliku hotelliga. Pildid alati enamat kui tegelikkus aga millegi üle nuriseda ei ole. Toas puudub televiisor, aga see ei olegi ju vajalik. Konditsioneer töötas kenasti. Toit oli väga ok ja teenindus ideaalne. Kui hotell täis on buffet söögid. Kui täituvus oli vaid 2 tuba, siis tehti meile erladi toidud nii, et ei jõudnud ära süüa.
Teadmiseks, et Maafushi saarel asub ka Maldiivide üks vanglatest. See asus kohe Island Cottage-i kõrval. Mis ei olnud mingi probleem. 
Meie jaosk olli super, et hotell oli nö saare kõige viimane ja super vaikne oli. Inimeste liiklus hõre ja oli mõnus rahulik.
Meil oli merevaatega tuba. Ainuke miinus, et toa kõrval terassil oli kohe nö välibaar, kus hommikul vara ja õhtul hilja teneindaja väga palju toimetas, et natuke müra ta tekitas tõesti.
Vaade hotelli rõdult:

Kohal
Male Lennujaam asub eraldi saarel. Lennukis jagati kõikidele saabujatele nö turisti visa või siis info tollile, mis tuli juba enne maandumist ära täita. Maldiividel saab lennujaamas antud viisaga viibida kuni 30 päeva. Selleks midagi enne tegema ei pea.
Alkohol Maldiividel ei ole lubatud, nii et seda ei tasu kuskilt kaasa haarata.
Praam lennujaamast Malesse läheb kohe pm "ukse eest" . Praamipilet maksab 15 rufijat ehk  u 1 dollar . Praamisõit kestab u 15 minutit. 
Maafushi saarele jõudmiseks tuleb sõita taksoga Villigilli sadamasse. Taksosõit 30 rufijat ( 2 dollarit). Ajakulu 10-15 minutit. 
Praam Maafushile väljub 15.00 . Peale öist lendu oli selle ootamine tõesti paras katsumus. Aga kuna praami sõit vaid 30 rufijat maksab ja kiirpaadiga nt võib ühe otsa sõit 100 dollarit maksta, siis tasub see ootamine kindlasti end ära. Pilet tuleb samuti varakult ära osta, sest muidu võib praami kohast lihtsalt ilma jääda ja järgmine raam väljub järgmisel hommikul kell 10.
Praam Villigilli - Maafushi

Sõidu pikkuseks on märgitud 90 minutit aga reis kujunes 2 tunniseks. Enamik reisijaid on kohalikud. Esimene pisike šokk oligi, kuidas suhtutakse loodusesse või pigem selle mitte hoidmisse. Kuidas lapsed kogu rämpsu süüdimault praami aknast ookenai viskavad ja nii ongi normaalne. Üldsegi tuleb mõista, et selles piirkonnas looduse hoidmine on veel väga väga vähe arenennud ja see rämpsuhulk mis võib ette sattuda on tohutu. Turistide jaoks on kõik ilusaks tehtud, aga kui natuke sellest alast väljuda näeb tõelist eluolu ja keskkonna mitte hoidmist. Sellega tuleb lihtsalt harjuda ja leppida. Ka Maafushi saar ei erine sellest. Saare üks pool kus asub sadam ja asuvad hotellid on kenasti korrastatud ja koristatud. Ka selles piirkonnas on nurgakesed kus rämpsu on lademetes, aga kui minna saare teise , kohalikku randa, siis on vaatepilt hoopis teine. Ja mitte kedagi ei häiri ujuda plastiku ja üksikute plätude keskel.
Aga nüüd tagasi ilusa juurde.
Maafushi saarel elab u 2000 inimest. Saarel on pisike arsti abi punkt , kool , lasteaed. Enamus inimesi liiguvad jala või rolleritel. Oli näha ka mõni auto. Liiklus on kaootiline aga sujuv ja rahulik. Igalepoole jõuab jala tegelikult. Meie hotell oli sadamast u 12 minuti jalutuskäigu kaugusel.
Kuna tegemist on Moslemitega siis bikiinide kandmine Maldiividel avalikes kohtades on keelatud ja naisterahvastel üldse tuleb natuke ikka valida riietust. Samuti ei tohi avalikes randades bikiinides olla. Selle jaoks on eraldatud rannapiirkonnad, kus siis turistid võivad riided seljast heita. KOhalikud naised käivadki riietes ujumas.
Maafushil on väga ilus turistide rand, mis asus meie hotellist u 15 minuti jalutuskäigu kaugusel.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar